Reuen

Kennismaking met de honden

Vanaf de jaren negentig heeft Kelpiekennel Uluru diverse honden uit Australië geïmporteerd. Hier kunt u kennismaken met deze honden. U vindt daarbij een korte beschrijving van gezondheidsuitslagen, behaalde prestaties en eventuele fokresultaten.strummer-kamp
Bij kennel Uluru is er sprake van een verantwoordelijk fokbeleid, teneinde het ras zo goed mogelijk in Nederland en in omringende landen te promoten en zuiver te houden.
Hierbij wordt goed gekeken naar de bloedlijnen van de Kelpies, waarbij de rasstandaard richtlijn is. In de afgelopen jaren tot op heden wordt met zorg gefokt waarbij ook nog regelmatig een Kelpie uit Australië wordt geïmporteerd.

Naast de zgn. Showkelpies is kennel Uluru in 2005 ook begonnen met het fokken van ‘Working-kelpies’. Daarvoor zijn twee Workingkelpies uit Australië geimporteerd. Zij staan bekend om hun two-tone-colors. Alhoewel voor shows deze Kelpies nog niet zo interessant zijn (onbekend maakt onbemind), staan deze working kelpies beter bekend om hun enorme werklust en goedaardige karakter.

2011: De working kelpies worden steeds meer bekend in Nederland (en daar buiten), op shows en bij de diverse hondensporten waaronder Agility, zul je de working kelpie steeds vaker tegenkomen.