Geschiedenis

Hoe het allemaal bij Uluru begon…

ausst-airportEindelijk is het zover. Op 12 december 1993 komt kelpiereu Aussy op Schiphol aan. Vol verwachting en spanning haal ik met mijn vriend Bert de pup op. Eén ding is zeker, ik wil het ras in Nederland promoten. Aussy is afkomstig van kennel Wingdari in Australië. Daarvoor had ik al bij de Raad van beheer mijn kennelnaam aangevraagd, het werd Uluru. Aussy wordt een bekende Kelpie en is Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen geworden. Ik heb veel shows met hem gelopen.

 

 

 

 

 

 

 

kampioenMaar bij Aussie is het niet gebleven. Weldra volgen er meer Australian Kelpies, zoals de teefjes Wombat, Sheela, Kim en Bess. Ook met deze honden behaal ik vele kampioenschappen. De reuen Cougar en Strummer, ook uit Australië geïmporteerd, weten daarnaast ook als dekreu het ras goed te promoten.

 

 

 

 

behendigheidSheela geeft het eerste Australian Kelpienest in Nederland op 5 april 1997. Kennel Uluru is definitief geboren en de puppies gaan naar kelpieliefhebbers in Nederland en België, later ook naar Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Enfin, zo groeit kennel Uluru uit tot dé Kelpiekennel van Nederland en omstreken! Mijn enthousiasme voor het ras slaat naar anderen over. Kelpieliefhebbers waarderen vooral de werklust en hun goedwillende karakter. De Kelpie is immers een sportieve hond die bijzonder geschikt is voor agility, flyball en schapendrijven. Ook bij gehoorzaamheidstrainingen en obedience is het een geliefd ras.

 

 

 

 

dixie-en-dubbo-portret-pupIn 2002 komt een working Kelpie, teef Dixie, vanuit Australië over. Working kelpies zijn iets groter dan de ‘Showkelp’ en bestaan uit twee kleuren. In 2004 volgt reu Dubbo. In 2005 en in 2006 werpt Dixie een nest puppies van Dubbo.

Anno vandaag komt de Australian kelpie steeds meer in beeld. Mede door de oprichting van de Australian Club (AKC) groeit de belangstelling voor de Australian Kelpie. Nog regelmatig importeer ik kelpies uit Australië om de betrouwbaarheid van het ras en de bloedlijn te garanderen. Kennel Uluru is de grondlegger van de Kelpie in Nederland. Ik ben daar trots op en enthousiast over. Wellicht slaat ook bij u een kelpievonkje over!
My dreams come true!

 

 

logo-tekst